2009-11-18

Från SVD 20091118: Åtgärder mot koldioxid slösar bort vårt välstånd

"I drygt 20 år har en grupp forskare med anknytning till FN:s klimatpanel IPCC, men framför allt politiker och media världen över, spritt uppfattningen att atmosfäriska koldioxidtillskott från användning av fossila bränslen kommer att leda till en global klimatkatastrof."
Så skriver Generalsekreteraren i Stockholmsinitiativet Göran Ahlgren. Han skriver också att klimatförändringarna inte beror på utsläppen av växthusgaser och att forskningen omkring växthusgasernas påverkan på klimatet inte är fullständig.
Vet han inte att när polarisarna började bildas var CO2-halten på nedåtgående och omkring 450 ppm, att CO2-halten sedan under miljontals år låg på 250 ppm fram till industraliseringens början på 1700-talet och att CO2-halten sedan dess har stigit till 390 ppm. Hur långt har vi då kvar till att polarisarna åter skall smälta helt?
Vet han inte att jordens medeltemperatur endast var 5 grader lägre än vår nuvarande "normaltemperatur" under istiden (då havsytan låg 120 m lägre än dagens) och att medeltemperaturen nu redan stigit 1,4 grader?
Vilket välstånd tror han att folk i kustnära områden kan ha när havet p.g.a. smältning av inlandsisar kommer att stiga kraftigt?
/Tord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar