2013-09-26

IPCC: Här är enda sättet att stoppa global uppvärmning. Ny Teknik 20130926

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article3771494.ece

Enda sättet att stoppa den globala uppvärmningen är en massiv insats för att ändra kemin i atmosfären. Det är en av slutsatserna i den nya klimatrapporten enligt tidningen New Scientist....

Bara om utsläppen blir ”starkt negativa” går det att vända utvecklingen enligt IPCC, skriver New Scientist.
 
Geoengineering är ett begrepp som spänner över många metoder att avsiktligt påverka klimatet. Det handlar till exempel om att spraya svavelpartiklar i stratosfären för att svalka ner planeten.
Kostgjorda moln och gigantiska speglar i rymden för att leda bort solljuset är andra tekniker som diskuteras.
 
Kommentar: I detta sammanhang kan pyrolys med markläggning av biokol också få betydelse.

1 kommentar:

  1. Koldioxid har inte med temperaturhöjningar att göra konstaterar väl utbildade klimatforskare. FN:s IPCC panel har ej en enda utbildad forskare sittande i panelelen utan endast självpåtagna så kallade experter. Om det nu blivit eller blir varmare hur har det då gått till att temperaturen under femton år har legat still Globalt, hur kan det komma sig att isens utbredning på Arktis är 60% större i år än vid samma tid förra året. Om vi inte har koldioxiden i vår atmosfär ca 395 ppm (miljondelar) skulle vi få en Global temperatur på -40C .Den här idén med beskattning på naturliga Co2 gasen, uppkom när Margret i England ville bygga ut kärnkraften där och sedan kom ett tokgenomslag av en galen svensk som jag inte minns namnet på. Så vad man sysslar med är att bedrägligt pådyvla människor en skatt på en i vår luft helt naturlig och hälsosam gas som får våra växter att må väldigt bra.

    SvaraRadera