2015-03-24

Inbjudan till föredrag 2015


 

Biokol och pyrolys

 lönsam energiproduktion utan avfall.

 

Eksjö klimatnätverk inbjuder till möte på

Krusagården i Eksjö onsdagen den 15/4 kl 19.

Föredragshållare Mattias Gustafsson, ECO TOPIC AB, ordförande Branschföreningen Biokol Sverige. Moderator: Sonny Kongseryd.

Alla välkomna. Fritt inträde. Vi bjuder på fika.

 

 

Klimatförändringar innebär en ökning av temperaturen på jorden på lång sikt. Enligt NASA hade 2014 den varmaste medeltemperaturen som någonsin uppmätts.  Med en stigande temperatur försämras livsvillkoren på jorden inte bara för oss människor utan för många djur- och växtarter. För att minska temperaturökningen som beror av oss människor måste vi minska våra utsläpp av växthusgaser och dessutom minska den nivå av koldioxid som finns i atmosfären idag. Detta kan ske genom processen pyrolys där växtrester, som park och trädgårdsavfall eller flis,  hettas upp i en syrefattig miljö vilket ger både förnybar energi och biokol. Det är detta Mattias Gustafsson från EcoTopic AB kommer att föreläsa om.

 

Mattias har bl.a. skrivit rapporten Pyrolys för värmeproduktion – Biokol den primära biprodukten vid Gävle Universitet (http://www.uppsatser.se/uppsats/8ee79c633f/)och är en av dem som driver på utvecklingen av biokol i Sverige genom Branschföreningen Biokol Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar