2013-02-11

Cornucopia?

http://cornucopia.cornubot.se/2012/03/vad-kan-konsekvenserna-av-peak-oil-och.html
Alliansregimen vill tydligen inte lägga ut Finansdepartementets beställda rapport som förnekar att det skulle bli några som helst problem pga peak oil. Kan man inte läsa rapporten kan man ju inte heller bemöta och kritisera den, utan får nöja sig med Norengs debattartikel hos Schibsted/SvD.
Peak oil-förnekare brukar kalla peak oil-realister för domedagsprofeter och att vi tror på jordens undergång, vilket förstås är helt fel. Det är möjligt att förnekarna ser alla förändringar från dagens status quo som jordens undergång, vilket är enda förklaringen jag kan se. Att som Noreng påstå att minskad tillgång till de 83% av mänsklighetens använda energi som de fossila bränslena utgör (peak oil, peak gas och peak coal) inte skulle orsaka några problem är inte bara naivt, det är förstås så dumt att endast en ekonom skulle kunna påstå något sådant.
Istället för att påstå att jorden går under för att priset på olja och energi går upp, samt tillgången minskar så kan vi istället seriöst diskutera vad effekterna kan bli.
Kommentar: Mycket intressant blogg./Tord

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar