http://www.svd.se/nyheter/inrikes/urk-faktorn-enda-hindret-for-krypen-att-hitta-upp-pa-tallriken_4006447.svd
Insekterna har kommit till köket för att stanna. Det kryllar av miljö, hälso- och hållbarhetsskäl som talar för, bara en sak talar emot: att många får kväljningar av blotta tanken att sätta tänderna i ett bröstpansar.
.....
Insekterna löser inte bara problem, de utgör själva en lukrativ affärsidé. Ett statligt brittiskt forskningsinstitut har räknat ut att medan en sojaodlare kan få ut 0,9 ton protein per hektar kan samma yta ge 150 ton protein per år om den används till att odla larver på matavfall.
Varje ton larvprotein gör att 5 ton fisk kan stanna kvar i de utfiskade haven. Utsläppen av koldioxid är dessutom bara en femtedel så stora som vid framställning av djurfoder baserat på fiskmjöl.
Inte undra på att insekter blivit en viktig del i EU:s strategi för att minska importberoendet av djurfoder.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar